Annons:

Annons:

Fem av tio vill slippa spriten

Barnfria flygningar har länge varit på tapeten, är nästa trend att förbjuda alkoholen? Drygt hälften svarar att de gärna slipper spriten på flygningar i en svensk undersökning.

Skyscanner har frågat 1 205 svenska resenärer vad de tycker om alkoholservering under flygningar. Hela 52 procent svarade att de gärna ser spritfria flygningar, för 13 procent spelar det ingen roll och en dryg tredjedel vill ha kvar alkoholen.
– Barnfriaflygningar har länge varit på tapeten, men flygningar utan alkohol har det hittills inte funnits något större engagemang för. Men enligt undersökningen verkar det finnas en efterfrågan på flygningar utan berusade personer eftersom att många upplever dessa som störande, säger Linda Edstrand, Skandinavienchef på Skyscanner.
Av de 52 procent som vill slippa spriten tycker var sjunde person att fulla medpassagerare är störande och var tredje person skulle gärna resa med alkoholfria flygningar eftersom de själva inte dricker alkohol.
– Ett av de vanligaste klagomålen till flygpersonal gäller aggressivt eller störande beteende från alkoholpåverkade medresenärer, säger Karin Noble, Skyscannermedarbetare som tidigare arbetade som kabinpersonal på ett internationellt flygbolag.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.