Annons:

Annons:

Fler än någonsin tidigare reste med SAS

Under juni valde totalt 2,9 miljoner resenärer att resa med SAS, fler än någonsin för en enskild månad, och en ökning med cirka 3 procent jämfört med juni föregående år. Även SAS kabinfaktor förbättrades med cirka 1 procentenhet jämfört med föregående år och uppgick under månaden till 83 procent enligt ett pressmeddelande.

SAS trafik hade en positiv utveckling under juni och ökade med nästan 4 procent. Trafiken var framförallt positiv på SAS Europalinjer där den ökade med drygt 5 procent. Utvecklingen visar att SAS under månaden framgångsrikt anpassat nätverket från mer affärsorienterade linjer till ett successivt ökat fritidsresande. Under sommarmånaderna kommer SAS att flyga sammanlagt drygt 50 säsongslinjer.

– Den växande trafiken i juni visar att kunderna värdesätter SAS erbjudande av både affärs- och fritidsresor. Tillväxten i trafiken visar också på behovet av att ställa om flyget till att bli långsiktigt hållbart. SAS investerar i nya effektiva flygplan och arbetar aktivt på att lösa bristen på biobränsle. Det gör vi exempelvis genom avsiktsförklaringen med Preem, för att kraftigt öka biobränsleproduktionen i Sverige. Målet är att all inrikestrafik ska flygas på biobränsle år 2030 och att SAS klimatpåverkan då ska ha minskat med 25% jämfört med idag, säger Rickard Gustafson, VD och koncernchef i SAS.

Men inrikestrafiken minskar med 1,5 procent.

Den nominella yielden* och PASK** steg med 5 procent respektive 6 procent under juni 2018 jämfört med juni 2017.  

* Yielden definieras som passagerarintäkter dividerat med betalda passagerarkilometer, RPK, exklusive charter.
** PASK definieras som passagerarintäkter dividerat med erbjudna stolskilometer, ASK, exklusive charter.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
MSC Cruises söker 2st resesäljare
Sista ansökningsdag:
26 februari 2019
Projektledare Grupp & konferens
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
Senior Direct Sales and Servicing Agent
Sista ansökningsdag:
11 februari 2019
Affärsresesäljare
Sista ansökningsdag:
18 februari 2019
RES och Travel News söker webbredaktör
Sista ansökningsdag:
20 februari 2019