Annons:

Fler flyger – men inte lika många som innan pandemin

Drygt 2,8 miljoner resenärer flög från Swedavias flygplatser under juli – vilket är dubbelt så många jämfört med samma period 2021. Det rapporterar TT.

Knappt 2,3 miljoner är utrikesresenärer, vilket är en ökning på 123 procent jämfört med juli förra året. Det är dock en bit ifrån nivåerna innan pandemin, omkring 22 procent färre än juli 2019.

”Det är fortsatt högt tryck i sommarresandet på flertalet av våra flygplatser. Efter två år med pandemin har vi kunnat välkomna närmare sex miljoner resenärer till våra flygplatser under sommarmånaderna juni och juli. Flera av våra flygplatser har haft en stark återhämtning i resandet till nivåer nära resandet före pandemin. Tack vare fantastiska och extraordinära insatser både från våra medarbetare på Swedavia och våra samarbetspartners har vi kunnat förbättra kösituationen och minska trängseln på Arlanda markant sedan inledningen av sommaren”, säger Swedavias vd Jonas Abrahamsson i ett pressmeddelande.

Majoriteten av resorna gjordes till destinationer inom Europa. Av de totalt 2 819 000 resenärerna under juli var 2 293 000 utrikesresenärer och 526 000 inrikesresenärer.

Kommentarer är stängda.