Annons:

Annons:

Flyg från Hongkong ställs in efter nya protester

Inga flyg tillåts lyfta eller landa på Hongkongs internationella flygplats. Över 5.000 demonstranter har samlats i lokalerna, enligt polisen.

Sedan i fredags ockuperar tusentals demonstranter den internationella flygplatsen i Hongkong. I dag, måndag, kom beskedet att alla flyg från Hongkong ställs in. Det rapporterar bland andra BBC.

Över 5 000 demonstranter har samlats i lokalerna, enligt polisen och verksamheten på flygplatsen ska ha blivit ”allvarligt störd”.

”Förutom de avgångar där incheckningen är klar och de anländande flyg som redan är på väg till Hongkong, ställs alla flyg in under resten av dagen”, meddelar luftfartsmyndigheten i ett uttalande.

”Kina måste bestämma sig för om de ska gå in med armén”

SVT Nyheters Asienkorrespondent Ulrika Bergsten säger att det är uppenbart att situationen har förvärrats.

– Den kinesiska regimen hade hoppats att de här protesterna skulle dö ut lagom till skolstarten den 1 september. Nu kommer vi till ett läge där Kina måste bestämma sig för om de ska gå in med armén för det här drabbar ekonomin så hårt. Det är det som är på spel, säger hon.

Allmänheten avråds från att komma till flygplatsen

Demonstranterna bär bland annat skyltar med texter som ”Hongkong är inte säkert”. I luftfartsmyndighetens uttalande avråds allmänheten från att komma till flygplatsen.

Protesterna i Hongkong har pågått i över två månader, har bitvis varit våldsamma och har bemötts av bland annat tårgas. De började med ett kritiserat lagförslag – nu kräver demonstranterna bland annat att Hongkongs ledare Carrie Lam avgår.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.