Annons:

Flygledarnas strejk tvingar Easyjet ställa in 1700 flygningar

Easyjet ställer in 1 700 flygningar under perioden juli-september, de flesta på Londonflygplatsen Gatwick. Cirka 180 000 passagerare berörs. De passagerare som har bokat sig på de inställda flygningarna kommer att bokas om till alternativa flyg eller få biljettpriset återbetalat, enligt Easyjet.

Easyjet hänvisar till störningar i trafiksystemet till följd av strejker bland flygledningspersonal.

Tidigare har konkurrenter som Ryanair, Air France-KLM och Lufthansa också ställt in flygningar till följd av flygledarstrejker och trafikstörningar.

Travel News intervjuade Easyjets vd Johan Lundgren i april i år och då kom sommarens strejker upp. 

– Trafikledarna i Frankrike strejkar i sympati mot pensionsreformen som innebär att man ska jobba till 64 istället för till 62 år. Själv jobbar de till 57 år. Det är upprörande. 

Hur påverkar detta er?

– Ingen flyger så mycket över Frankrike som vi gör. Vi har haft hundratals inställda flygningar tack vare strejken i Frankrike. Men försök att få en kund att förstå varför deras resa mellan London till Barcelona måste ställas in på grund av en strejk i Frankrike. Vi har pratat både med EU och Frankrike att man måste skydda överflygningarna. Det är helt absurt. Det är emot alla lagar om mobilitet.

Kommentarer är stängda.

VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024
Är du vår nya stjärna? Snart öppnar Scandic Södra Kajen
Sista ansökningsdag:
27 februari 2024
komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024