Annons:

Annons:

Förlusterna fortsätter för SAS – räknar med återhämtningsfas till 2022

Flygbolaget SAS rapporterar en rörelseförlust före skatt på drygt två miljarder kronor under det tredje kvartalet i bolagets brutna räkenskapsår. Analytikerna hade i snitt väntat sig att siffran skulle landa på minus 2,878 Mkr enligt Infronts sammantällning.

”Vår nuvarande bedömning är att återhämtningsfasen för flygindustrin förväntas pågå till 2022 innan efterfrågan når mer normala nivåer, med en återgång till nivåerna före covid-19 under de efterföljande åren” skriver bolaget i ett pressmeddelande.

SAS anser att det är svårt att förutse hur efterfrågan kommer utvecklas under hösten och vintern, eftersom kundernas beteende har förändrats och bokningarna görs närmare själva resedatumet. I slutet av november väntas sig SAS att de har kommit upp i 30 till 40 procent av fjolårets flygkapacitet.

SAS nuvarande bedömning är att återhämtningsfasen för flygindustrin förväntas pågå till 2022 innan efterfrågan når mer normala nivåer, med en återgång till nivåerna före covid-19 under de efterföljande åren.

4000 av 5000 uppsägningar har genomförts.

SAS beklagar att många kunder fortfarande väntar på återbetalning från inställda flyg. SAS vd Rickard Gustafson vill understryka i sitt pressmeddelande att kunder som har rätt till återbetalning också kommer att få det. SAS ska ha utökat sin kapacitet för att hantera det stora antalet inställda flygningar.

Men trots en minst sagt tuff ekonomi är SAS ”fast beslutet att fortsätta som Skandinaviens ledande flygbolag när världen återhämtar sig från covid-19-pandemin.”

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.