Annons:

Annons:

Förväxlingen i Innsbruck – passagerarna hamnade på fel plan

När Air Berlin igår skulle flyga från Innsbruck blev det fel. Passagerare och bagage på två flighter blandades ihop. Resultatet: besättningarna fick byta plan.
– Det var komiskt, berättar passageraren Björn Almér.

Igår skulle två olika plan från Air Berlin lyfta från Innsbruck. Den ena flighten skulle till Berlin, den andra till Köpenhamn via Düsseldorf.

När passagerarna mot Düsseldorf just bordat kom ett utrop:

”Vi har några passagerare här längst fram som säger att de ska till Düsseldorf. Är det någon mer så var vänlig att räck upp handen.”

­– Exakt alla passagerare räckte upp sina händer. Det var riktigt komiskt, säger passageraren Björn Almér till Travel News.

Det tog en stund, sedan kom ett nytt utrop:

”Det har blivit en förväxling. Det här planet ska till Berlin. Men eftersom alla ni och allt ert bagage har lastats på det här planet, och alla som ska till Berlin har boardat planet till vänster som skulle ta er till Düsseldorf, så är det enklare att besättningarna byter. Vi ber om ursäkt. Er besättning är på väg över nu. Det här har aldrig hänt mig förut – hittills.”

– Det var kreativt och konstruktivt gjort. Alla passagerarna var mest roade av det absurda i situationen, säger Björn Almér, som efter en skidresa till Val Gardena med familjen var på väg hem till Skåne.

Enligt honom var planen identiska.

– Men flygplatsen är liten, mindre än Sturup, och det var de enda planen på plattan. Vi blev stående i en timme, förmodligen på grund av att det behövdes en massa pappersarbete. Förväxlingen ska ha berott på flygplatsen, inte på Air Berlin.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.