Annons:

Gérald Amoudruz lämnar Air France-KLM

Air France-KLM:s sales manager i Sverige, Gérald Amoudruz, lämnar flygbolaget för att starta ett nytt företag inom rese- och turistnäringen.

Gérald Amoudruz, sales manager i Sverige på Air France-KLM, har sagt upp sig för att starta ett nytt företag inom rese- och turistnäringen. Företaget, vars verksamhet ännu ligger i startgroparna, ska enligt Gérald Amoudruz drivas tillsammans med ”en annan profil inom resebranschen”. Vem det är vill han dock inte avslöja i dagsläget.

– Vi startar ett business development, sälj- och representationsbolag, en modern variant av en traditionell GSA. Vi kommer att fokusera på hotell, destinationer, kryssningsbolag och DMC, säger Gérald Amoudruz till Travel News.

Enligt Gérald Amoudruz ska den nya verksamheten, vars namn ännu inte är registrerat och därför fortfarande hemligt, ha stort fokus på social media och jobba mycket med influensers och bloggare.

– Vår uppgift är att hjälpa våra kunder att få fler nordiska resenärer och vi kommer att bearbeta såväl konsumenter som resebyråer genom social media. Det är det vi är bäst på, säger han och tillägger att förhandlingar redan pågår med några potentiella kunder.

– Men inget är påskrivet ännu, så jag kan inte säga något om vad det handlar om.

Det nya företaget ska enligt Gérald Amoudruz även jobba med event och konferenser utomlands, speciellt i Frankrike, samt inkommande turism till Sverige.

– Vi tittar på att även promota regioner i Sverige. Det finns mycket att göra för att sälja Sverige, och vi tror att vi kan tillföra något nytt där, säger han.

Gérald Amoudruz gör sin sista dag på Air France-KLM den 27 februari 2018. Då går han på föräldraledighet fram till september (”eller december, det beror på hur inskolningen går”, säger han). Därefter är det full fart med det nya företaget.

– Men det blir kanske en utmaning att inte jobba för mycket med det nya under föräldraledigheten, säger han med ett leende på läpparna.

2 kommentarer

  1. Charlie: Lycka till!
  2. Sarath Wattegedara: All the very best to you , Gérald !
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024