Annons:

Annons:

Globala flygtrafiken steg i september – men efterfrågan under snittet

Den globala flygtrafiken, mätt i RPK, steg 3,8 procent i september från samma period året innan. Det uppger den internationella flygorganisationen IATA. Månaden innan var tillväxten också på 3,8 procent.

Under september ökade kapaciteten, mätt i ASK, med 3,3 procent medan kabinfaktorn steg 0,4 procentenheter till 81,9 procent.

”September utgjorde den åttonde månaden i rad med en global efterfrågan under snittet. Med tanke på den minskande handelsaktiviteten och handelskrig, stigande politiska och geopolitiska spänningar och en inbromsande global ekonomi, är det svårt att se denna trend vända inom nära framtid”, säger Alexandre de Juniac som är generaldirektör för IATA.

Fördelat på regioner växte Nordamerika mest med en RPK som ökade 5,1 procent. Afrika intog bottenplatsen med tillväxt på 1,7 procent.

På fredagen meddelade den svenska flygplatsoperatören Swedavia att trafiken från de svenska flygplatserna minskade med 5 procent i oktober jämfört med samma månad i fjol.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Haman Scandinavia söker Key Account
Sista ansökningsdag:
24 november 2019
Ticket Privatresor söker Product Manager Flyg
Sista ansökningsdag:
1 december 2019
Manager Cities + Tours
Sista ansökningsdag:
24 november 2019