Annons:

Annons:

Greta Thunberg vädjar om hjälp – Norwegian sträcker ut en hand

Klimataktivisten Greta Thunberg vädjar om hjälp efter att det står klart att FN:s kommande klimatmöte hålls i Madrid i stället för Chile, dit svenskan varit på väg. Samtidigt erbjuder nu flygbolaget Norwegian Thunberg att flyga mellan Los Angeles och Madrid med deras bränsleeffektiva direktflyg.

På Twitter konstaterar Thunberg att hon rest ”runt halva jorden, men åt fel håll”.

”Nu behöver jag hitta ett sätt att ta mig över Atlanten i november… Om någon kan hjälpa mig att hitta ett transportmedel skulle jag vara så tacksam”, skriver hon på Twitter.

Greta Thunberg har sedan tidigare gett upp flygandet i sin kamp mot klimatförändringarna. Men det stoppar inte Norwegian som på Twitter skriver att om svenskan vill testa världens mest bränslesnåla flyg över Atlanten är hon mer än välkommen att ta deras direktflyg till Madrid gratis.

Thunberg har ännu inte svarat på erbjudandet.

31 kommentarer

 1. Disa: Det vore en katastrof om hon trots allt väljer flyget, då rasar allt hon hittills stått för. Tack vare henne har ordet flygskam dykt upp i folks medvetande. Hon får väl inse att man inte kan ta sig fram tillräckligt snabbt med annat än flyget och får välja att delta på videolänk.
 2. Elsa: Ser med spänning fram emot hennes lösning.. 😁
 3. Roger: Hon kan väl kolla med andra deltagare från den sidan Atlanten hur dom ska åka...
 4. sven-erik olsson: När ska omogenhetsrallyt ta slut
 5. Anders: Sven-Erik hela världen hyllar denna fantastiska tjej och det där med omogen har du med din kommentar gett ett ansikte👍
 6. Christer C: Varför flyga resa det finns GrönIT. Skypa
 7. Fati: Jag tänker inte blanda in mig. Den här gången får hon bestämma själv.
 8. Lisa: Jag undrar vem som är omogen?
 9. Tomas Renstjerna.: Det är ju inte möjligt att all flygtrafik ska upphöra imorgon dag!
 10. Stefan Hamstrom: Hon och hennes gång, kan de inte simma?
 11. Matias: "Somna om Anders" brukar man ju säga, fast i det här fallet passar det bättre Med VAKNA lille vän....
 12. Anna: Hycklare! Passa på att resa gratis och träffa massa kändisar. Borde få behandling istället. Hennes "engagemang" är bara en del av hennes diagnos.
 13. Victor t: Vilken idioti allt det här..... Undrar vem tjänar pengar eller politisk makt på det hela...
 14. Daniel: Eftersom hennes budskap tydligen är så oviktigt att sprida att hon offrar veckor ute till havs istället för att jobba och träffa folk (eller vila upp sig inför fortsatta arbetet), så är nog videolänk ett mindre dåligt alternativ. Om hon verkligen brydde sig om klimatet och tror sig kunna göra skillnad så bör hon givetvis flyga för att spara tid. Så länge hon tar reguljära flygningar, speciellt i ekonomiklass, så är ju klimatpåverkan oerhört liten jämfört med de extremt tidsödande alternativ som erbjuds. Tänk på att tåg och elbilar drivs av fossil el i de flesta länder och elbilar orsakar stora utsläpp i produktionen till skillnad från flygplan (som används mycket mer effektivt).
 15. Lo: Skäms på er Norwegian... sämsta.
 16. Peter N.: Jag har länge undrat hur hon ska ta sig tillbaka till Europa. Ska bli mycket intressant att se.
 17. Matning: Åka skidor över Nordpolen? Och paddla över nordväst passagen
 18. Ria: Hahaha, har verkligheten hunnit i kapp profeten? Hur ska Greta våga fråga efter att ha flygit till Madrid: Hur vågar ni? Inte ens Greta kan backa utvecklingen, det enda man kan göra är att hjälpa till att förbättra den, men då måste man utbilda sig istället för att skola från skolan.
 19. Nils: En atomubåt som Trump låter henne lifta med vore väl klädsamt?
 20. Margareta: Pinsamt Norwegian. Noll självinsikt
 21. Kristian: Lägg ner allt onödigt bs snack.. jag står för vi har förstört denna planeten tillräckligt.. ordklyverier är ju för barn.. ta ställning isf meningslöst ordbajeseri
 22. Håkan: Tror Putin kommer ställa upp med båt och vinna pr.
 23. Anonym: Åk skider eller simma
 24. Anonym: Helt rätt av Norwegian att erbjuda henne att testa, där finns inget miljövänligt alternativ att korsa atlanten förutom att Segla. Som det tidigare har nämts, man kan inte bromsa utveckligen, men man kan hjälpa till att styra den i rätt riktning.
 25. Karl Hammarström: Minsta avtryck är att åka med Norwegian. Det kostade ju 4 båtbesättningsresor med flyg sist. Men åker Greta med Norwegian så slutar jag åka med Norwegian. Mer en princip än effekt
 26. Stefan: Tycker hon kan sitta kvar på den kontinenten hon befinner sig på. Vem vanlig människa saknar Greta här?
 27. Marie: Tråkigt med alla elaka kommentarer. Ni som hånar henne borde vakna upp och se hur världen förstörs och vara glad över att det finns en som Greta. Ni borde skämmas, antar att ni skriver här för att ni är helt anonyma.
 28. Annelie: Hatare finns tydligen överallt. Förstå att vi håller på att förstöra vår jord och bidra till en bättre utveckling istället för att lägga tid på hat och hån av ett barn som är desperat över vår framtid. Kram till Greta.
 29. Arne Asperger Wallsten: Jag har fått vara försökskanin åt den jävla ungen
 30. Sabastian: Varför står hon emot flygplan och sånt men sen åker hon det själv
 31. Sabastian: Min fråga är varför åkte hon med båt och står emot flygplan och bilar men endå så åker hon flygplan hem och släpper ut avgaser. Glöm inte att följa sabastian.miah på instagram
Detur söker Nordic Sales Director
Sista ansökningsdag:
26 februari 2020