Annons:

Grönt ljus för vaccinpass

Från och med juli månad ska EU-medborgare kunna skaffa ett vaccinpass. Det sista formella hindret passerades på fredagsförmiddagen när EU:s medlemsländer gav sitt gröna ljus. På sikt är tanken att intyget, förutom att man är vaccinerad, ska visa om en person haft covid-19 eller testat negativt.

Men till en början kommer vaccinpasset bara att visa om man är vaccinerad mot covid-19 och med hur många doser.

Nyhetsbyrån TT har sammanställt hur svenskar som vill ha vaccinpasset ska gå till väga. Efter att man vaccinerats ska man från den 1 juli kunna använda sin e-legitimation för att gå in på covidbevis.se och där hämta, skriva ut eller spara sitt intyg.

Mats Snäll, vid Myndigheten för digital utveckling, säger till TT att det är upp till varje mottagarland att besluta om det är en eller två vaccindoser som kommer att krävas för att resa.

– Så det måste man ha koll på. Vaccinationsbeviset visar bara de uppgifter som finns i vaccinationsregistret.

2 kommentarer

  1. Medborgare: Wooooaaaaww!! Nu är covid-19 borta,nu existerar ingen pandemi längre. Alla ombord på flyget,på flygplatsen,på transferbussen,på hotellet,på restaurangen och i baren är fullt friska.Alla har vi ett grönt vaccin pass i mobilen.Tjohej!
  2. Vera: Det är snarare så att många kommer inte ha någon nyta av vaccinpass just för semester,eftersom många reser redan på sin semmester förre midsommar, och trots att dem är fullvaccinerade ska vi even betala för negativt PCR test.Svenska myndigheter gör inget för underlätta för passagerare utan för fotbol ,krog älskare.Där ska dem samla på smittan och inte på semmester örtena-länder.Mycket märklig att dem är nästan sist ute med coronabeviss ,jämfört med övriga evropeiska länder.,trots att dem hade god tid på sig.Hur kann lila Kroacien och Danmark vara så lång förre Sverige?
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024