Annons:

Här är flygbolagen som gasar i sommar

SAS, BRA flyg, Eurowings och Wizz Air är fyra av många flygbolag som lägger till nya och utökade linjer i sommar när reseindustrin ska återstarta på allvar. Travel News har gjort en sammanställning av veckans nyheter.

Flygbolaget BRA ökar takten i sin fortsatta tillväxtresa och lanserar nu sommarens flyglinjer till/från Visby. Sommarnyheterna tillsammans med den väletablerade linjen till/från Bromma utgör tillsammans hela sex direktlinjer varav en utrikes – till/från Helsingfors, enligt ett pressmeddelande. 

Framöver kan resenärerna boka flygresor till populära Gotland direkt från Malmö, Ängelholm/Helsingborg, Göteborg, Norrköping, Helsingfors och Stockholm Bromma. 

Flygbolaget ökar samtidigt kapaciteten med +30 procent på den befintliga linjen till/från Stockholms cityflygplats Bromma.

För att möta den ökande efterfrågan på resor introducerar också SAS fler direktlinjer i sommar. 

Som svar på den ökande efterfrågan på resor till Sydeuropa erbjuder SAS ytterligare avgångar till populära Medelhavsdestinationer och kommer i sommar att erbjuda upp till 350 flygningar varje vecka mellan Skandinavien och Spanien. 

Från och med slutet av juni flyger SAS till 11 destinationer i Italien och till sju destinationer i Grekland. Tre nya linjer lanseras från Köpenhamn till Santorini, Heraklion och Korfu. Dessutom lanseras linjer från Oslo och Stockholm till Tivat i Montenegro. SAS började flyga från Köpenhamn till Tivat förra sommaren.

SAS öppnar även en säsongslinje från Stockholm till Östersjöbadorten Pärnu – Estlands ”sommarhuvudstad” och den näst största turistdestinationen i landet efter huvudstaden Tallinn. 

För att möta den ökande efterfrågan på interkontinentala resor ytterligare utvidgar SAS sitt nätverk i Nordamerika och startar direktlinjer till Toronto från Köpenhamn och Stockholm i juni, något som har meddelats tidigare. Varje vecka kommer SAS att trafikera tre flygningar från Köpenhamn och fyra från Stockholm med det splitternya A321LR-planet. Torontolinjen kommer att erbjuda smidig förbindelse med andra städer i Kanada, som Montreal och Vancouver, enligt ett pressmeddelande.

Även det ungerska lågprisflygbolaget Wizz Air på hugget och ser fortsatt positivt på den svenska marknaden och har återstartat flyglinjen till Katowice i södra Polen. Till och med slutet av oktober flyger de två avgångar i veckan på måndagar och fredagar under sommarsäsongen.

Wizz Air satsar stort på Sverige och under 2021 lanserade flygbolaget tre nya linjer från Malmö Airport till Banja Luka, Sarajevo och Tirana. Med den återstartade linjen till Katowice som varit pausad under pandemin, erbjuder de nu totalt 14 direktlinjer från Malmö till destinationer i centrala och östra Europa, enligt ett pressmeddelande.

Avslutningsvis drar Eurowings nysatsning i Skandinavien nu i gång för fullt. Bakom lågprisbolaget står jätten Lufthansa.
Eurowings sommarprogrammet innehåller direkttrafik till 12 sommardestinationer, däribland Malaga, Barcelona, Alicante och Palma de Mallorca. Dessutom innebär Eurowings nya bas i Stockholm – den elfte basen i Europa och femte utanför hemmabasen i Tyskland – hundratals nya lokala jobb.Vi har valt Stockholm som en av våra huvudbaser för en europeisk expansion. Därför är det extra roligt att vårt första flyg äntligen har lyft mot Barcelona från vår nya bas. Dessutom har vi fått väldigt positiv respons från vår nya marknad, säger Jens Bischof, VD för Eurowings.

– Vi rekryterar just nu lokala besättningar i Sverige och därigenom kommer genom vår satsning bidra till en ökad sysselsättning inom i den skandinaviska flygbranschen, säger Bischof i ett pressmeddelande.
De nya flygningarna från Stockholm går till flera populära semesterdestinationer i södra Europa, som Palma de Mallorca, Alicante och Malaga i Spanien. Andra resmål är Birmingham, Nizza, Hamburg och Düsseldorf. Eurowings kommer också flyga till grekiska öarna Heraklion, Rhodos och Mykonos samt Larnaca på Cypern. Eurowings kommer addera flera destinationer från Arlanda under sommaren.

Mallorca är många svenskars favorit ö.

Kommentarer är stängda.

FÖRSÄLJNINGSCHEF TILL ELITE HOTELS I LUND OCH MALMÖ
Sista ansökningsdag:
5 december 2022
Reseproducent till Rolfs Travel Group
Sista ansökningsdag:
4 december 2022