Annons:

Här är flygplatserna med flest förseningar 2022

Hälften av alla flyg i Europa var försenade i somras och nästan 2 000 ställdes in varje dag i fjol, enligt en ny rapport. Här är flygplatserna som hade flest förseningar under 2022rapporterar Expressen.

Eurocontrol har rankat de största 20 europeiska flygplatserna efter deras ankomst- och avgångspunktlighet. Sämst på listan var Lisbon Airport i Lissabon, där bara drygt hälften (54 procent) av flygen avgick i tid förra året, strax före Frankfurt där knappt 56 procent avgick i tid. 

På tredje plats över flygplatser med flest försenade avgångar 2022 kom Paris-Charles de Gaulle, som drabbades av strejker förra sommaren, och där 56,8 procent av flygen gick i tid. Londons två storflygplatser Gatwick och Heathrow kom på fjärde respektive femte plats med 57,5 ​​och 60,8 procent av flygen som gick i tid, precis före Amsterdam Schiphol med en avgångspunktlighet på 61 procent.

Schiphol. Foto: Wikicommon

Bäst av flygplatserna på listan var Gardermoen i Oslo, där 76,2 procent av flygen avgick i tid. På andra plats kom Adolfo Suárez Madrid-Barajas i Madrid med 75,6 procent avgångar i tid, före Vienna International Airport i Wien på tredje plats, Athens International Airport i Aten på fjärde plats, Istanbul Airport på femte plats och Kastrup i Köpenhamn på sjätte plats – alla med en avgångspunktlighet på över 72 procent. 

Kastrup.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
Restaurangchef – Vaxholms Kastell & Badholmen
Sista ansökningsdag:
23 februari 2023
Skandinaviens största safaripark söker operation manager
Sista ansökningsdag:
11 februari 2023
Jambo Tours söker en biljettör
Sista ansökningsdag:
31 januari 2023
Sales Executive – Junior – Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 februari 2023