Annons:

Annons:

Hård smäll för Landvetter i miljödomstol

Landvetter får bara tillstånd för 90 000 flygrörelser per år, efter en dom i Mark- och miljööverdomstolen. Det är en minskning från de 120 000 som angavs i miljötillståndet 2015.

Mark- och miljööverdomstolen har i dag meddelat domen om hur många starter och landningar Landvetter får ha per år. Och för flygplatsen blev domen ett bakslag.

I juni förra året beslutade mark- och miljödomstolen att ge Landvetter ett miljötillstånd för 120 000 flygrörelser. Men domen överklagades till Mark- och miljööverdomstolen av Länsstyrelsen i Västra Götaland, Naturvårdsverket, Swedavia och boende kring flygplatsen. Mark- och miljööverdomstolen sänker antalet rörelser till 90 000.

I dag har Landvetter cirka 70 000 rörelser per år. I Swedavias prognos spås den siffran öka till 90 000 rörelser 2025.

– Det här är inte vad vi förväntat oss eller hoppats på. Det innebär att de långsiktiga ramarna för flygplatsens utveckling starkt begränsas och på sikt att Västsveriges behov av internationell tillgänglighet inte kan tillgodoses vilket påverkar hela regionens tillväxt, säger Landvetters flygplatsdirektör Charlotte Ljunggren i ett pressmeddelande.

Domen kan överklagas till Högsta domstolen.

– Vi kommer nu att analysera domen i detalj för att få en tydlig bild av vad den innebär och ta ett väl grundat beslut hur vi ska gå vidare i frågan, säger Charlotte Ljunggren.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019