Annons:

Annons:

Hit flyger vi i påsk

Inför det stundande påsklovet har Norwegian i ett pressmeddelande tagit fram en lista på de mest bokade utlandsdestinationerna inom och utanför Europa. Inom Europa är det soliga Malaga som toppar listan och utanför Europa är det pulserande New York som lockar svenskarna mest.

Malaga hamnar på första plats följt av ständigt aktuella London på listan över de mest bokade utlandsdestinationerna inom Europa. Därefter följer Alicante, Barcelona och Palma vilket tyder på att Spanien fortsätter att vara ett favoritresmål med sina många soltimmar och behagliga klimat. Även klassiska weekenddestinationer som Paris och Rom återfinns på listan. Allt fler resenärer upptäcker även de prisvärda städerna Krakow och Budapest som hamnar på en nionde och tionde plats.

Av de utomeuropeiska resmålen är New York mest populärt följt av Los Angeles, Fort Lauderdale och Oakland/San Francisco. New York är en favoritdestination för många svenskar oavsett årstid och som ständigt lockar med sitt stora utbud av kultur, gastronomi, shopping och uteliv. På femte plats kommer Bangkok som förutom att vara en utgångspunkt till den thailändska övärlden är ett omtyckt resmål för resenärer som söker storstadspuls och vill uppleva Thailands fantastiska kultur med färgsprakande marknader, tempel och museer.

–Merparten av de populäraste påskdestinationerna går till varmare breddgrader vilket tyder på att många längtar efter sol och värme efter den långa vintern. Att topplistorna innehåller många destinationer till Spanien och USA visar att våra resenärer uppskattar Norwegians stora och prisvärda utbud till populära resmål i moderna och bränsleeffektiva flygplan, säger Norwegians kommunikationschef Charlotte Holmbergh Jacobsson.

 Topp 10 utlandsdestinationer inom Europa är:

 1. Malaga
 2. London
 3. Alicante
 4. Barcelona
 5. Palma
 6. Nice
 7. Rom
 8. Paris
 9. Krakow
 10. Budapest

 

Topp 5 på utomeuropeiska långlinjer är:

 1. New York
 2. Los Angeles
 3. Fort Lauderdale
 4. Oakland/San Francisco
 5. Bangkok

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Vulkanresor söker en resekonsult till Umeå
Sista ansökningsdag:
14 juni 2019
Är du vår nya Key Account Manager?
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
Affärsresesäljare – Kalmar
Sista ansökningsdag:
7 juni 2019
AFFÄRSRESESÄLJARE GÖTEBORG
Sista ansökningsdag:
27 maj 2019