Annons:

Annons:

Hit reser svenskarna just nu – stora ökningar på topplistorna

Vi är mitt uppe i sommaren och för många svenskar är det här semesterns allra första lediga dag. Då sommarvädret i år inte riktigt går att jämföra med sommaren 2018 bokas det en hel del resor just nu och det är flera spännande resmål som syns på topplistorna – såväl långväga som platser i Europa. För resor med avresa under vecka 28 syns ökningar till bland annat Krakow (+136 procent), Denpasar (+104 procent) och New York (+81 procent).

Palma de Mallorca vinner stort över storasyster Barcelona – +96 procent vs -41 procent

London är en svårslagen favorit – året runt. Här finns allt och lite till för hela resesällskapet. Under vecka 28 ökar bokningarna hit med +10 procent. Trots att många storstäder ökar är det flera typiska badresmål som kommer starkt – Malaga ökar med +27 procent, Alicante + 16 procent och Palma de Mallorca +96 procent. Favoriten Barcelona backar dock under den här veckan med – 41 procent. Prisvärda städer som Prag och Krakow ökar med +39 procent respektive +136 procent, vilket är en trend som synts under hela försommaren. Långväga resmål som Denpasar (Bali), New York och Miami lockar svenskar som vill ta sig utanför Europas gränser. Bali ökar med hela +104 % och den ökningen visar att svenskarna nu har upptäckt att bästa perioden, vädermässigt, att besöka Bali är under våra sommarmånader.

Kreta bjuder på ökningar till såväl Chania som Heraklion

Den grekiska ön Kreta har länge varit svenskarnas favorit, men i år har bokningarna ökat ytterligare och framför allt då under sommarmånaderna. På chartertopplistan över mest bokade charterresmål med avresa under vecka 28 hamnar Chania (Kreta) på första plats med en ökning på +4 procent. Därmed puttar de ner Rhodos och Palma de Mallorca som toppade listan vid samma tidpunkt förra året. På sjunde plats syns Heraklion (Kreta) som klättrat från plats 17 med en ökning på hela +216 procent. Andra charterresmål som ökar under vecka 28 är Antalya (+32 procent), Preveza (Parga och Lefkas, +92 procent) och Side (+22 procent). Split, Larnaca och Kos backar något, liksom Palma de Mallorca som har ett tapp på hela -46 procent. De har ju dock en ökning på +96 procent bland de som reser reguljärt så Mallis är fortfarande en favorit, man har bara ändrat sättet att transportera sig hit på.

Stora ökningar till Las Palmas bland sista minuten-resenärer

Högst i topp på topplistan över sista minuten-resor syns Rhodos stad som dessutom ökat med +29 procent jämfört med samma period förra året. Störst ökning står dock Las Palmas för (Gran Canaria) som ökat med hela +350 procent. Svenskarna som tidigare mest rest till Kanarieöarna under våra kallare månader har nu fått en förkärlek för att besöka öarna även under våra sommarmånader. Här finns förutom ett bra klimat även en massa aktiviteter som vi svenskar uppskattar. Att boka sista minuten-resor till storstäder i Europa är en annan trend som syns tydligt i sommar. Prag, Krakow och Amsterdam klättrar alla in på topp 10 med stora ökningar.

Mest bokade resmål med reguljärflyg, avresa under vecka 28 

 1. London (1)
 2. Malaga (4)
 3. Alicante (6)
 4. Prag (8)
 5. Krakow (ny!)
 6. Denpasar (ny!)
 7. New York (ny!)
 8. Palma de Mallorca (ny!)
 9. Barcelona (2)
 10. Miami (ny!)

Mest bokade charterdestinationer med avresa under vecka 28 

 1. Chania (3)
 2. Rhodos stad (1)
 3. Split (4)
 4. Palma de Mallorca (2)
 5. Antalya (6)
 6. Larnaca (5)
 7. Heraklion (ny!)
 8. Kos stad (7)
 9. Las Palmas (ny!)
 10. Skiathos (9)

 

 

Mest bokade sista minuten-resor med avresa under vecka 28 2019

 1. Rhodos stad (1)
 2. Palma de Mallorca (2)
 3. Chania (3)
 4. Split (4)
 5. Larnaca (7)
 6. Las Palmas (ny!)
 7. Prag (ny!)
 8. Antalya (6)
 9. Krakow (ny!)
 10. Amsterdam (ny!)

– Listorna avser bokningar som gjorts hos Resia (både i butik och online) under 2019 med avresa 8 – 14 juli. Inom parentes syns förra årets placering vid samma tidpunkt.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.