Annons:

Hög beläggningsgrad gav Singapore Airlines bästa resultatet på 76 år

SIA Group har gjort den största vinsten i bolagets 76-åriga historia. Singapore Airlines står för merparten av vinsten, enligt ett pressmeddelande.

Ökad efterfrågan ger Singapore Airlines (SIA) rekordintäkter, historiska vinster och hög beläggningsgrad.

I Norden har efterfrågan och flygplansbeläggningsfaktorn legat på eller över europeiska nivåer, och en robust framåtblickande biljettförsäljning rapporteras för alla kabinklasser och från alla tre nordiska marknaderna. 

SIA Groups vinst för året uppgick till 2 692 miljoner SGD (ca 21 miljarder svenska kronor). Singapore Airlines stod för merparten av rekordvinsten med 2 601 miljoner SGD (ca 20 miljarder svenska kronor).

Singapore Airlines har flugit från Köpenhamns flygplats till Singapore i 46 år och är det enda flygbolaget med en direktlinje mellan de två metropolerna. I dag har bolaget fem flygningar i veckan.

Singapore Airlines Nordenchef Muhammad Raimi.

”Jag är stolt över att vi kan presentera ett historiskt starkt årsresultat som gör det möjligt för SIA att upprätthålla en stark grund och investera ytterligare i framtiden. Resultatet är ett uttryck för att den övergripande strategi och inriktning som vi har genomfört från både medarbetare och ledning nu bär frukt. Det är mycket glädjande”, säger Muhammad Raimi, General Manager för Singapore Airlines i Norden i ett pressmeddelande.

I mars 2023 nådde SIA-koncernens totala passagerarkapacitet 79 % av nivåerna före covid-19, vilket är 30 procentenheter högre än genomsnittet för jämförbara flygbolag i Asien och Stillahavsområdet. Beläggningsfaktorn ökade från 55,3 procentenheter under föregående räkenskapsår till 85,4 procent. Detta är den högsta siffran i koncernens historia. På den europeiska marknaden var lastfaktorn 88 procent.

Flygningarna från Köpenhamn har varit praktiskt taget fulla på alla flygningar sedan förra sommaren. Singapore Airlines upplever solida bokningar under de kommande månaderna och ett växande intresse från danskar, svenskar och norrmän för utlandsresor till Sydostasien, Australien och Nya Zeeland.

Kommentarer är stängda.

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024