Annons:

Högt tryck på solresor under sportlovet – Här är de populäraste resmålen

Årets sportlov är i antågande och efterfrågan på semesterresor har ökat markant i år. 85 procent fler bokningar under de kommande sportlovsveckorna jämfört med i samma period förra året, och allt fler svenskar vill i år solsäkra semestern. Det visar bokningsstatistik från flygbolaget Emirates. Här är resmålen som ökar mest och tips på varma destinationer för hela familjen enligt ett pressmeddelande.

Snart infaller sportlovsveckorna runt om i Sverige och i år är trycket på flygbokningar till solsäkra resmål högre än någonsin. Det visar Emirates bokningsstatisk för sportlovsveckorna i februari. Det är framförallt Thailand, Bali och Filipinerna som ökar, men solsäkra Dubai är fortfarande svenskarnas sportlovsfavorit.
– Dubai är en populär destination bland svenskarna, framförallt under sportlovsveckorna. Det är ett solsäkert resmål och erbjuder något för alla i familjen – stränder, sol, äventyr och kultur. Uppskattat är givetvis också den korta flygresan som minimerar restiden och ger fler timmar i värmen, säger Björn Ekegren, Sverigechef på Emirates i ett pressmeddelande.
Resmålen som i år visar störst ökning är destinationer i Asien. Bangkok ligger i topp, men även Bali och Filippinerna ökar markant jämfört med i fjol. Andra sportlovsfavoriter är Mauritius och Seychellerna.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
Restaurangchef – Vaxholms Kastell & Badholmen
Sista ansökningsdag:
23 februari 2023
Jambo Tours söker en biljettör
Sista ansökningsdag:
31 januari 2023
Sales Executive – Junior – Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 februari 2023
Skandinaviens största safaripark söker operation manager
Sista ansökningsdag:
11 februari 2023