Annons:

Annons:

Hopp för pressat SAS om Norwegian går under

Krisande SAS kan komma att dra nytta av att konkurrenten Norwegian står på randen till kollaps. Den bedömningen gör Nordnets investeringsekonom Per Hansen, enligt Ritzau. Norwegian kan eventuellt överleva men det kan bli som ett rent inrikesbolag i landet. I så fall kan det skapa ”mer och bättre yta för SAS”, skriver Hansen.

SAS far samtidigt själva illa i pandemin och aktien har rasat 80 procent efter att flygbolaget tagit in nya miljarder från svenska och danska staten, aktieinvesterare samt långivare. Just på måndagen var däremot uppgången mer än 24 procent för den utbombade aktien.
SAS ras bleknar samtidigt mot vad Norwegians aktie har mäktat med. Hittills under 2020 har den rasat 99 procent.

En kommentar

  1. Maj: Snarare tvärtom. Norwegian utgör snarare en perfekt skyddsbarriär så SAS kan år efter år gå med förlust utan att det riktigt drar i väg. Men SAS kommer alltid gå med förlust med något enskilt år som anekdotisk bevisföring för att legitimera bolaget forsatta förlustverksamhet. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.