Annons:

Annons:

IATA: Flyget kommer inte se pre-covid nivåer förrän 2024

Återhämtningen för det globala flyget kommer dröja och vara tillbaka på nivåerna före coronapandemin tidigast 2024, skriver internationella flygbolagsorganisationen IATA i ett pressmeddelande. – Allt pekar på en längre återhämtningsperiod och mer smärta för industrin och den globala ekonomin, säger Alexandre de Juniac, IATA:s generaldirektör och vd.

IATA:s tidigare prognos var att flygtrafiken skulle återgå till det normala tidigast 2023.

3 kommentarer

  1. Erik: Och man tror att flygbolagen rent ekonomiskt klarar att ha mer än hälften av sina flygplan på marken i 3 år till?. Knappast. Om dessa spekulationer är sanna så kommer vi inte ha många flygbolag kvar när vi återgår till det normala igen
  2. Mehdi: Jag tror folk är så sugen på att resa runt särskilt efter pandemin. Säkert det tar tid att återhämta sig men inte så lång. Önskar iallafall.
  3. Rullan Rimpi: Senast december, lagom till jul, så flyger vi kors å tvärs igen.... Bara måste till Thailand....Har sån abstinens efter litt.....rajtan tajtan

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.