Annons:

Annons:

IATA: Flygskam ett av de största hoten mot branschen

Fenomenet ”flygskam”, som har sitt ursprung i Sverige, utgör ett av de allvarligaste hoten mot flygindustrin just nu. Det säger Alexandre de Juniac, generalsekreterare för branschorganisationen IATA, i en intervju med Reuters.

Utmaningen för flygindustrin är nu att lägga i en extra växel för att se till att de uppsatta målen för utsläppsminskning verkligen uppnås, säger han. Flygbolagen skulle då kunna locka tillbaka den andelen av konsumenterna som vill försäkra sig om att bolagen ”gör rätt saker”.

3 kommentarer

  1. Anonym: För jävligt att man jagar på flyget i detta lilla land på detta sätt - tydligen följer andra länder efter!
  2. Anonym: Istedet for å skape fokus kun mot flybransjen, hva med en av de største synderne i klima forurensning, klesbransjen? Eller hva med at norsk fisk sendes på fryseskip til Bangkok for å kutte de opp i små biter for deretter å sende dette tilbake til Skandinavia slik at vi kan få "Fish Fingers"
  3. Susanne Karlberg: Håller med talare två, borde prata klädskam istället med e-handel där man beställer flera storlekar för att sedan skicka tillbaka det fraktfritt och det skickas för ompaketering.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.