Annons:

Annons:

Icelandair drar ned Nordamerikaflygningar

Icelandair ökar antalet flygningar med 2 procent från i fjol och kommer inom några veckor att meddela en ny flygtur till Europa. Samtidigt ska flygningarna till Nordamerika minska och bolaget spår att de olycksdrabbade flygplanen 737 Max tas i drift i mars nästa år. Det meddelar det isländska flygbolaget efter att ha gjort klart sitt flygschema för 2020.

Bolaget har en total kapacitet på 5,1 miljoner säten och spår att antalet passagerare under nästa år uppgår till 4,2 miljoner.

Fokus för nästa år ligger på att öka antalet passagerare till och från Island. Hittills i år har bolaget transporterat över 1,6 miljoner passagerare under årets tio första månader.

För att uppnå detta ska frekvensen på flygningarna öka med 2 procent till Europa, till destinationer som Köpenhamn, Helsingfors, Berlin, Zürich, Madrid och Milan. Rutterna till Paris, Frankfurt och Hamburg kommer istället att minska. En ny tur till Europa kommer att meddelas om ett par veckor.

Kapaciteten till Nordamerika kommer samtidigt att minska med 11 procent från 2019. Detta främst genom att flygturerna till San Francisco, Kansas City och Tampa ställts in.

Vidare räknar bolaget med att flygplansmodellen Boeing 737 Max kommer att återtas i tjänst i mars 2020.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.