Annons:

Icelandair inleder samarbete med Turkish Airlines

Icelandair och Turkish Airlines har tecknat ett så kallat codeshare-avtal, gemensam linjebeteckning på svenska. Med detta avtal kommer de två flygbolagen att tillhandahålla sömlösa anslutningar till sina kunder och utöka antalet destinationer på båda flygbolagens nätverk, enligt ett pressmeddelande.

“Vår strategi är att samarbeta med flygbolag som  fokuserar på likasinnad kundservice och öppnar för nya och spännande möjligheter”

Icelandairs passagerare som reser från Nordamerika och Island kan ansluta österut via Turkish Airlines  nätverk till Istanbul. Turkish Airlines passagerare som flyger från Asien eller Mellanöstern kommer att  kunna ansluta västerut via Icelandairs nätverk till Island och Kanada. 

Avtalet undertecknades vid IATA:s International Air Transport Association årsstämma i Istanbul den 4  juni i år. Detta ökar kraftigt båda flygbolagens erbjudanden för bekväma anslutningar. Kunder kan  nämligen resa med en enkelbiljett som tillåter bagaget att checkas igenom hela vägen till  slutdestinationen. Bilal Ekşi, Turkish Airlines vd, kommenterar avtalet i ett pressmeddelande: 

– Vi är glada över att underteckna codeshare-avtalet med Icelandair. Med detta avtal strävar vi efter  att förbättra resmöjligheterna som erbjuds våra passagerare genom våra nätverk. Vi är också glada  över att veta att partnerskapet med Icelandair kommer att ge en anmärkningsvärd fördel för båda  flygbolagen ur ett kommersiellt perspektiv. 

Bogi Nils Bogason, Icelandairs vd, instämmer: 

– Vi är glada över att tillkännage Turkish Airlines som vår senaste codeshare-partner, flygbolaget som  flyger till fler länder i världen än något annat. Vår strategi är att samarbeta med flygbolag som  fokuserar på likasinnad kundservice och öppnar för nya och spännande möjligheter. Med det nya  avtalet blir de två flygbolagens nät bättre sammankopplade, vilket i hög grad ökar möjliga  flygförbindelser för våra kunder.

Foto Icelandair

Om Icelandair 

Med ett omfattande linjenätverk använder Icelandair Islands unika geografiska läge som ett nav mitt  emellan Europa och Nordamerika och erbjuder direktflyg till mer än 50 destinationer. Utöver det  internationella linjenätet driver Icelandair ett inrikesnät på Island, en flygfrakt- och logistikverksamhet  samt flygplansleasing och konsulttjänster. 

Om Turkish Airlines 

Star Alliance-medlemmen Turkish Airlines grundades 1933 med en flotta på fem flygplan och har en  flotta på 416 (passagerar- och frakt)flygplan som flyger till 344 destinationer över hela världen som  291 internationella och 53 inrikesflyg i 129 länder. Mer information om Turkish Airlines kan hittas på  dess officiella webbplats www.turkishairlines.com eller dess sociala mediekonton på Facebook,  Twitter, YouTube, LinkedIn och Instagram. 

Kommentarer är stängda.

Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024