Annons:

Idag lyfter SAS första Airbus A320neo

Idag är det premiärflygning för SAS nya Airbus A320neo. Det bränslesnåla planet är det första med bolagets nya kabiner. Så här ser det ut.

Idag onsdag sätts SAS första Airbus A320neo i trafik på linjen Stockholm–Köpenhamn. Planet är det första med SAS nya kabindesign med nya stolar, usb-uttag vid samtliga platser och mer benutrymme. Till sommaren installeras dessutom marknadens snabbaste wifi ombord med en surfhastighet på 12 mbit.

Men den kanske viktigaste komponenten är det nya planets bränsleförbrukning, som är cirka 15 procent lägre än de Boeing 737 som de nya planen ska ersätta, och cirka 20 procent lägre per passagerarkilometer tack vare fler säten. Planet har också lägre bullernivå än sin föregångare.

– Airbus A320neo spelar en viktig roll i vår strategi att erbjuda det bästa nätverket för frekventa resenärer inom Skandinavien och mellan Skandinavien och Europa. Det är framtidens flyg, säger SAS koncernchef Rickard Gustafson.

Planet som lyfter idag är det första av 30 Airbus A320neo-plan som SAS beställt. Ytterligare tre plan levereras under året. Därefter sker leveranser löpande till och med 2019.

Foto: Per Johnsson

Foto: Per Johnsson

Foto: Per Johnsson

Foto: Per Johnsson

Foto: Per Johnsson

Foto: Per Johnsson

2 kommentarer

  1. Jalle: GRATTIS SAS!!! :)
    • Jervejint: Vadå grattis! Är väl ingen grattis när man köper en produkt. Eller haru för vana att säga grattis till ICA/COOP åxå näru handlar...