Annons:

Annons:

Intern kritik mot 737 Max-planet: ”Designades av clowner – apor övervakade”

Boeing har släppt hundratals interna meddelanden på torsdagen – och flera av dessa innehåller hård kritik mot utvecklingen av 737 Max-planet, skriver Reuters. I ett meddelande står det att planet ”designats av clowner som i sin tur övervakas av apor”, skriver Reuters.

De interna meddelandena ska innehålla intern kritik mot FAA och utländska myndigheter. Meddelandena visar på en kultur av aggressiva kostnadsbesparingar och kan komma att förvärra Boeings kris, skriver Reuters.

De hundratals interna meddelanden som Boeing har släppt kan komma att förvärra bolagets kris, skriver Reuters.

Det raljeras kring myndigheter och säkerhetsfrågor i de interna meddelanden. Boeing säger att språket i meddelandena inte reflekterar vilket bolag de är.

”Meddelandena är totalt oacceptabla”, säger Boeing.

Fakta: Krascherna som skakar Boeing

• Den 29 oktober 2018 inträffade den första dödsolyckan med 737 Max 8. Ett Lion Air-plan i Indonesien kraschade bara minuter efter det att det lämnat marken. Alla 189 som befann sig ombord omkom.
• Fyra månader senare – i mars 2019 – skedde ytterligare en olycka med 737 Max 8, i Etiopien. Även då omkom samtliga, 157 personer, varav fyra svenskar.
Källa: TT

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.