Annons:

Annons:

Intresset för ombokningsbara flygbiljetter ökar

Förra veckan lanserade Flygresor.se ett filter som gör det smidigt och snabbt för dig att hitta och jämföra priset på ombokningsbara flygbiljetter. Enkelt och snabbt kryssar du i en ruta och det ger dig möjligheten att jämföra priser på ombokningsbara flygbiljetter från olika resebyråer och flygbolag. - Sedan lanseringen förra veckan så ser vi att dom som letar efter flygbiljetter på Flygresor.se använder filtret, vilket tyder på att det finns en efterfrågan som vi nu har lyckats tillgodose. Vi tror att det snart kommer vara 15-20% av våra användare som vill ha ombokningsbara biljetter. Som jämförelse är det 30% av alla våra användare som använder sig av filtret för att visa priset inklusive bagage, säger Sofi Cederlöf, marknadschef på Flygresor.se enligt ett pressmeddelande.

I dessa Corona-tider blir det allt vanligare att resebyråer och flygbolag erbjuder ombokningsbara biljetter till rimliga priser. Flygresor.se tycker det är viktigt att kunna ge möjligheten att boka om enkelt och snabbt.

6 kommentarer

  1. Vera: Jag har redan en ombokningsbar flygbiljet sedan länge.Resan skulle börja 2020-06-23.Eftersom hos flygbolaget Lufthansa ,är resan förtforande inte avbokat,hur skall jag då omboka om igen?I nu läget vet man inte heller ,om resan blir av,och inte heller hur många gånger har man rät,att omboka en ombokningsbar biljet?
  2. James: Snygg annons från Flygresor, ombokningsbara biljetter hade inte hjälpt någon alls i detta scenario, ett nytt sett för Flygresor att flå sina kunder (OTA)
  3. Marcus Andersson: De flesta flygbiljetter är ombokningsbara, dock är det ofta en kostnad inblandad, tex en flygbiljett som kostat runt 3000:- kan kosta cirka 1500:- + mellanskillnad att boka om, men biljetten räknas som ombokningsbar. Så länge man inte utlovat kostnadsfri ombokning kan tex flygresor.se eller liknande sida skinna konsumenten på pengar då dem vet att 99% av kunderna inte läser det finstilta. Kund har köpt en ombokningsbar biljett men kanske ändå får betala.
  4. Marcus Andersson: Vera: hur många gånger du får boka om varierar beroende på flygbolag och vilket biljettregel du bokat, oftast är det dock så att du kan boka om till senast 12 månader från det datum du köpte biljetten, efter 12 månader är din biljett inte längre aktiv/giltig om den inte nyttjats så att säga. Även om du har köpt en ombokningsbiljett kan det ändå hända att du får betala mellanskillanden på den nya Fare (Biljettpriset) samt flygskatter, det är den fasta ombokningskostnaden som du slipper. Oavsett beror det helt på vilken biljett du har och detta kan sannolikt bara Lufthansa svara på om du bokat direkt med dem, är det via en resebyrå måste du fråga dem.
  5. Vera: Tack för svaret Marcus.jag betalade faktis 600 kronor för ombokningsbar biljet när jag köpte biljeten. Men du kann ha rätt,. Om jag inte skall kunna resa inom ett år ,vilket blir den 2020-08 01.,så skall jag förmodlingen betala en engång till ,för ombokning av flygbiljeten Jag hade dok inte köppt flygbiljet hos Lufthansa ,utan hos svensk resebyrå seat 24. Resebyrå seat 24 säger dok i sin tur att jag inte skall besvära dem ,först en 6 dagar innan avresan,som är ( var) planerat 2020-06-23. Jag tror faktis också ,reser man inte inom ett År ,blir flygbiljeten inte längre aktiv,så vad är meningen då med ombokninhgsbara flygbiljeter i corona tider?
  6. Erik: Alla aktörer som erbjuder rabatt om man betalar via sin Internetbank borde undvikas. Att alternativet finns är en sak, men att locka budgetresenären med ett par hundra i rabatt för att på så sätt få kunden att inte skyddas alls är anmärkningsvärt och fult spel. Betalar du din resa via internetbanken har du inga av de skydd som ett kortköp ger. Och det gynnar såklart reseföreragen i händelse av dispyt

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.