Annons:

Annons:

Jacob Wallenberg: Lägg ned Bromma

I Stockholm har den nya politiska majoriteten i Stockholm öppnat dörren för en nedläggning av flyget på Bromma. Jacob Wallenberg, ordförande i familjen Wallenbergs maktbolag Investor, sa igår onsdag att han är positiv till en flytt - förutsatt att det först sker stora investeringar på Arlanda flygplats, skriver Sveriges radio på sin hemsida.

Stockholms stads avtal med Bromma flygplats går ut 2038. Många vill bygga bostäder på marken. Det kan bli en ny  stadsdel stor som Östermalm.

På Ekots fråga om Brommas centrala läge inte väger lika tungt längre svarar Wallenberg:

”Jo, det är också intressant, men livet är inte svart eller vitt utan man får göra olika avvägningar. Och jag är av den uppfattningen att kraftsamla på ett ställe och lägga all trafik där är bättre för Sverige, för flyget och för kunderna.”

Jacob Wallenberg är också ordförande i Connect Sweden, ”ett samverkansprojekt som arbetar för att stärka Sveriges internationella flygförbindelser” enligt organisationens hemsida.

Han är även ledamot i Arlandarådet som arbetar för en nationell flygstrategi och har tidigare suttit i styrelsen för SAS.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.