Annons:

Johan Lundgren lämnar Easyjet – slutar vid årsskiftet

Johan Lundgren kommer att sluta som vd för lågprisflygbolaget Easyjet till årsskiftet. Beskedet kommer samtidigt som bolagets rapport för det första halvåret landar över analytikernas förväntningar.

Johan Lundgren har basat för brittiska Easyjet, ett av Europas största budgetflygbolag, sedan 2017 men kommer alltså att lämna vd-posten tidigt nästa år, då han ersätts av den nuvarande finanschefen Kenton Jarvis.
”Johan kommer att stanna med oss till slutet av det nuvarande året vilket vi hoppas ska bli ytterligare ett med stark framgång”, säger ordföranden Stephen Hester i en kommentar.

Kenton Jarvis har varit finanschef sedan februari 2021 och har i likhet med företrädaren Johan Lundgren bland annat arbetat på resejätten TUI.

Bolagets prognos om en kapacitet på 59 miljoner passagerare under den andra halvan av året och omkring 100 miljoner totalt för i år var i stort sett i linje med analytikernas förväntningar.
I vd-ordet till torsdagens rapport spår Johan Lundgren en rekordsommar för flygbranschen.

”Det finns fortfarande viktiga saker att uppnå under resten av året”, säger han i en kommentar till avgångsbeskedet.

En kommentar

  1. Henrika: Kanske en återföreneing med TUI och då den nordiska för att utveckla och få lönsamhet på Nordic och även expandera det egna flygbolaget som glömts bort.