Annons:

Källor: SAS pilotavtal ger dubbla kostnader

SAS uppgifter om hur mycket avtalet med piloterna kostar bolaget kan vara rejält underskattade, uppger källor för Dagens Nyheter, skriver Dagens Industri.

SAS officiella uppgifter är att det treåriga avtalet med piloterna innebär en kostnadsökning på 4,37 procent, men enligt DN:s källor rör det sig snarare om en tvåsiffrig kostnadsökning.

Enligt ett avtal som tidningen tagit del av finns det en pott på tio miljoner kronor som ska fördelas till alla SAS-piloter varje år. Många av piloterna ska enligt samma avtal också ha rätt till fridagar och scheman med färre produktionsdagar.

”Med arbetstidsförkortning, färre produktionsdagar och de här tio miljonerna som också är avtalat är man uppe över 15 procent”, säger en källa med insyn.

SAS vill inte kommentera DN:s uppgifter om att avtalen som förhandlades fram under pilotstrejken kan bli mer än dubbelt så dyra som flygbolaget uppger, skriver DN. Bolaget hänvisar enligt tidningen till att de är i en tyst period inför morgondagens kvartalsrapport.

Analytiker väntar sig då ett nettoresultat på minus 808 miljoner kronor, enligt Factsets konsensus av fyra analytiker. Samma kvartal förra året var resultatet minus 358 miljoner, skriver Finwire.

 

Kommentarer är stängda.