Annons:

Annons:

Källor till VG: Parterna i SAS-strejken är eniga

SAS-strejken är på väg att lösas, uppger källor till VG. Parterna ska nu vara eniga men fortfarande återstår protokollbehandlingen vilket gör att allt inte är helt klart enligt tidningens källor. Fackförbunden vill inte kommentera saken.

Pilotstrejken inleddes i fredags förra veckan. Förhandlingarna i Norge mellan SAS och fyra fackförbund har pågått sedan i går. Vid 23-tiden i går kväll uppgav medlaren att läget var låst och att parterna var långt ifrån varandra. Den första ljusningen kom i förmiddags då ordföranden för det norska flygfacket sa till medier att han trodde att konflikten skulle lösas inom kort.

Strejkvakter på den norska flygplatsen Gardemoen har tagit av sig strejkvästarna, rapporterar norska NRK, och en av strejkvakterna som NRK talar med säger att det handlar om att strejken är över.

Nu tror flera analytiker att flygbolaget kan komma att sänka priserna på flygbiljetterna för att reparera skadorna för sina kunder, det skriver norska E24.

– Det SAS kommer sannolikt att göra när strejken är över är att försöka förbättra marknaden, både i form av billiga biljetter och bra erbjudanden till Eurobonus-kunder, säger flyganalytiker Hans Jørgen Elnæs i Winair till tidningen.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.