Annons:

Klimataktivister planerar att stoppa flyg på Heathrow

Den 13 september planerar hundratals klimataktivister att med leksaksdrönare stoppa flygningarna vid sDen 13 september planerar hundratals klimataktivister att med leksaksdrönare stoppa flygningarna vid storflygplatsen Heathrow. Aktionen motiveras med flygets negativa inverkan på klimatet. ”Olagligt och kontraproduktivt”, slår flygplatsledningen tillbaka. torflygplatsen Heathrow. Aktionen motiveras med flygets negativa inverkan på klimatet. ”Olagligt och kontraproduktivt”, slår flygplatsledningen tillbaka, skriver Dagens Nyheter.

Det är en organisation som kallar sig ”Heathrow Pause”, och som är knuten till aktivistgruppen Extinction Rebellion som genomfört en rad massprotester genom att lamslå trafiken i olika europeiska städer, som nu lanserar en kampanj för att stoppa flygningarna på Heathrow den 13 september.

Inspirationen kommer troligen från de händelser förra vintern, då mystiska drönare över flygplatsområdet ledde till att flygtrafiken stoppades av säkerhetsskäl.

Det ledde till inställda flyg, förseningar och långa väntetider för tusentals trafikanter.

Enligt organisatörerna väntar man att hundratals personer deltar i aktionen, genom att flyga leksaksdrönare på flygplatsområdet, skriver BBC.

Aktionen motivers med att ”man inte stillatigande kan se på” klimatkrisen.

Flygplatsledningen har bemött uppropet med att ”klimatkrisen kräver en global lösning” och att ”det är kontraproduktivt att begå brott och förstöra för flygtrafikanterna”.

Londonpolisen Scotland Yard uppger att man kommer att agera mot aktivisterna. Dessa hävdar dock att de är beredda att bli gripna under fredliga former.

2 kommentarer

  1. Pierre: Extinction rebellion har tagit avstånd från aktionen, vilket de uttryckt i ett pressmeddelande.
  2. Rumi: Snälla. Låt dem göra det och låt dem åka fast. Gud vad roligt det kommer då bli för dem när flygbolagen kommer stämma dem
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024