Annons:

Annons:

Kraftig minskning av flyg från Sturup

Allt färre flyger till och från Malmö Airport. Förra året minskade antalet passagerare med åtta procent. – Det är tack vare kapacitetsneddragningen och miljödebatten, det är jag helt övertygad om, säger Peter Weinhandl, flygplatschef till Aftonbladet.

En sammanställning från News Öresund visar att inrikesflyget minskar i samtliga nordiska länder, men i synnerhet i Danmark och Sverige. Utvecklingen är som allra tydligast på Malmö Airport.

2019 hade Malmö Airport knappt två miljoner passagerare, vilken är en åttaprocentig minskning jämfört med föregående år.

Passagerarna på utrikesflygen minskade med fem procent och uppgick förra året till strax över 900 000 stycken. Den stora minskningen har dock skett bland inrikespassagerarna. Trots att mer än en miljon passagerare flög inrikes till eller från Malmö Airport i fjol var det en minskning med tio procent från 2018.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Jambo Tours/TEMA söker biljettör
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Tur & Retur söker erfaren resesäljare
Sista ansökningsdag:
3 februari 2020
Säljare till Möten och Event
Sista ansökningsdag:
14 februari 2020
Försäljningschef till Europaweekend
Sista ansökningsdag:
26 januari 2020