Annons:

Annons:

Kronraset rubbar inte svenskarnas reslust

Den skadeskjutna svenska kronan avskräcker inte från utlandsresor. De allra flesta svenskar reser som planerat. Framför allt gäller det höginkomsttagare, skriver Dagens Industri.

I en ny undersökning har Demoskop, på uppdrag av SEB, ställt frågor kring svenska folkets resplaner i ljuset av att kronan försvagats kraftigt mot bland annat euron och den amerikanska dollarn. Men bara 3 procent av de intervjuade är tydliga med att utlandsresor väljs bort på grund av kronans pyspunka.

”Vi bestämmer oftast resmål ganska långt i förväg. Få följer valutakurserna noggrant och även om man gör det krävs det stora svängningar för att det ska kännas värt att försöka boka om resor och hitta nya resmål,” säger Jens Magnusson, privatekonom på SEB till Dagens Industri.

En tydlig tendens är att inkomsten styr vårt resande. Var tredje svarar att de kommer att åka utomlands precis som planerat. I gruppen av höginkomsttagare fördubblas andelen som behåller sina resplaner.

Demoskops undersökning visar också att varannan person inte har tänkt åka utomlands i år. Går man till gruppen höginkomsttagare är det bara var fjärde som inte planerar en utlandsresa.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Escape Travel söker digital marknadsförare
Sista ansökningsdag:
23 september 2019
HJÄLP!
Sista ansökningsdag:
16 oktober 2019
Affärsresesäljare Göteborg och Stockholm
Sista ansökningsdag:
9 oktober 2019