Annons:

Annons:

Luftfartsverket väntas göra 1,2 miljarder kronor i förlust

Luftfartsverket står inför tuffa år och ska enligt affärsverkets egna prognoser gå med ackumulerade förluster på över 1,2 miljarder kronor mellan 2019 och 2024. Till 2023 är det egna kapitalet slut enligt prognosen. Det skriver Dagens Industri.

Luftfartsverket står inför betydande ekonomiska utmaningar. Förlusten för 2017 uppgår till 78 miljoner kronor, en bra bit över prognosen på 44 miljoner, och i årsredovisningen framgår att utrymmet för ytterligare kostnadsbesparingar är begränsat framöver.

Bakom prognoserna ligger ökade kostnader.

I en prognos som Di tagit del av spås kostnadsunderlaget öka 17,5 procent till 2020, då en ny referensperiod inleds, och därefter mellan 1,5 och 3 procent per år till slutet av prognosperioden.

Bakom prognoserna ligger ökade kostnader. I en prognos som Di tagit del av spås kostnadsunderlaget öka 17,5 procent till 2020, då en ny referensperiod inleds, och därefter mellan 1,5 och 3 procent per år till slutet av prognosperioden.

2 kommentarer

  1. Charlie Lagerberg: Hur har detta gått till?????
    • Viggo Cavling: Oklart. Vi söker ekonomichefen som inte ringer.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.