Annons:

Annons:

Lufthansa bjuder på rymdmat

Under juli och augusti får alla passagerare som reser långdistans från Tyskland i Business Class, chansen att njuta av de menyer som den tyska ESA-astronauten Alexander Gerst och hans besättning kommer att serveras ombord rymdstationen ISS

Tidigare i år skräddarsydde, LSG-Group, Lufthansas catering- och servicepersonal, en specialkomponerad ”bonusmat” meny, för astronauten Alexander Gerst, som startade sitt rymduppdrag ”Horizon” den 6 juni. Förutom den ”vanliga” rymdmaten som astronauterna äter får besättningen även så kallade ”bonus” måltider vid speciella tillfällen. Bonusmaten är till för att höja motivationen och stärka lagkänslan under de sexmånaderna som besättningen är ute i rymden.

”Allt är möjligt” var ledorden för LSG-Groups Culinary Excellence Team och Europeiska rymdorganisationen (ESA) när de samarbetade för att tillhandahålla och leverera bonusrätterna för Horizon-uppdraget.

Menyn

Totalt togs det fram sex innovativa och smakrika måltider till besättningen, alla framtagna med hänsyn till att de ska ätas i tyngdlöshet. Några av dessa var typiska rätter från astronautens hemregion, Schwaben, tex ”Maultashen”, (en form av ravioli) och ”Spätzle”, (en typ av pasta) samt hans favoriträtt, kycklinggryta med svamp.

För att säkerställa att måltiderna uppfyller de hälso- och säkerhetskrav som ett rymduppdrag innebär, behövde LSG-Group utforma alla måltiderna så att de har ett lågt natriumvärde samt en hållbarhet på två år.

 

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.