Annons:

Annons:

Lufthansa ställer in 23 000 flighter

På grund av de exceptionella omständigheterna som orsakats av spridningen av coronavirus meddelar Lufthansa idag en reducerad tidtabell för sina passagerarflygbolag för perioden 29 mars till 24 april. Avbokningen av flyg kommer att implementeras successivt i bokningssystemen och berörda passagerare kommer att informeras om förändringarna och ombokningsalternativ idag. För alla passagerarflygbolag i gruppen kommer totalt 23 000 flygningar ställas in. Ytterligare avbokningar förväntas under de kommande veckorna, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Flygtidsjusteringar för perioden efter den 25 april kommer att göras vid ett senare datum.
Kapacitetsjusteringen påverkar främst Europa, Asien och Mellanöstern. I möjligaste mån försöker man säkerställa att så många destinationer som möjligt på alla kontinenter kan nås med ett av Lufthansa Groups flygbolag. I de flesta fall har kunder ett lämpligt alternativ inom Lufthansa Group via naven i Frankfurt, München, Zürich, Wien och Bryssel.
Lufthansas passagerare som planerar att resa de kommande veckorna rekommenderas att kolla den senaste statusen för respektive flyg på Lufthansa.com före avgång. Kunder som har lämnat sina kontaktuppgifter till Lufthansa kommer meddelas om deras avgång är inställd.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.