Annons:

SAS ställer in alla flyg till Frankfurt och München

UPPDATERAD. SAS ställer in samtliga avgångar från Skandinavien till Frankfurt och München i dag den 10 april. Det skriver den danska affärstidningen Berlingske Business. Det ska kopplas till att Lufthansa idag ställer in 1600 flygningar.

De inställda flygen avser runt hälften av alla planerade för dagen och omfattar huvudsakligen de för kortdistans. 58 av de påverkade flygen är på långdistans, sade Lufthansa.

Facket Verdis strejk har att göra med att man kräver en löneökning för 2,3 miljoner anställda i Tyskland.

Verdi har också sagt att mark- och viss brandpersonal kommer att vara i fortsatt strejk på tisdagen vid flygplatserna i Frankfurt, München, Köln och Bremen.

När Lufthansa presenterade sitt toppresultat för 2017 lyfte ledningen speciellt fram det faktum att året var utan strejker. En lugn arbetsmarknad är en förutsättning för att ett flygbolag ska tjäna pengar.

2017 blev det justerade rörelseresultatet 2,97 miljarder euro för 2017, högre än väntade 2,83 miljarder. Det är 70 procent högre än 2016.

På onsdag ska allt vara som vanligt igen och verksamheten tillbaka i full drift.

4 kommentarer

  1. Maggie: Tråkigt att ni får det att låta som att Lufthansa strejkar. Bättre research på denna branschtidning skulle göra branschen bättre!
  2. Eric: Vad har SAS inställda flyg med Lufthansa att göra? Citerar: "Det ska kopplas till att Lufthansa idag ställer in 1600 flygningar." Det är fel och vilseledande!
    • Viggo Cavling: "Beskedet från SAS följer på att den tyska samarbetspartnern Lufthansa ställt in över 800 flygningar på tisdagen på grund av strejk."
      • Danne: Viggo, det hade varit bra om meningen du citerar hade varit med i artikeln.
Stromma söker Coordinator till Business Support
Sista ansökningsdag:
11 oktober 2022
Västindienspecialisten söker en travel consultant
Sista ansökningsdag:
22 oktober 2022
Flygansvarig på MSC Cruises
Sista ansökningsdag:
17 oktober 2022