Annons:

Lufthansa uppges planera rädda Air Berlin

Lufthansa kan vara på väg att köpa flygplan och rutter från Air Berlin och på så vis komma till den under lång tid förlustdrabbade ärkerivalens räddning rapporterar Dagens Industri.

Förhandlingar sägs pågå med Abu Dhabi-flygbolaget Etihad, som med strax under 30 procent av aktierna är Air Berlins största ägare enligt tyska Handelsblatt, baserat på anonyma källor.

De rutter Lufthansa intresserar sig för är enligt Handelsblatts uppgifter alla som inte går via Air Berlins tubbar i Düsseldorf och Berlin skriver di.se. 

3 kommentarer

  1. thomas: varför inte bara låta de gå i KK fattar inte varför man lägger nya pengar på förlustverksamheter och en konkurrent, låt bolaget konka, ungefär som SAS köp av Braathens, 500 miljoner i sjön, skulle bara väntat ut, sluppit alla problem med personalintegrering en massa flygplan etc, SAS hade tjänat miljarder
  2. Jocke: Ganska enkelt, LH är ett hubbolag som fokuserar enbart på FRA och MUC och om AB kursar kommer inte dotterbolaget Eurowings hinna täcka upp på de rutter som AB flyger inrikes Tyskland till exempel. Då kliver Ryanair och EasyJet in vilket LH inte vill.
    • Anders B.: Väldigt bra kommentar. Lärorik, visar på kunskap och förståelse för branschen, säger mer än själva notisen/artikeln.
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024