Annons:

Lufthansas personal går ut i ”varningsstrejk” – ställer in över tusen flygningar

I dag onsdag går Lufthansas markpersonal i Tyskland ut i en heldagsstrejk på grund av en lönekonflikt, där flygbolagets anställda vill se en ökning av lönerna med 9,5 procent. Det rapporterar Reuters. Detta resulterar i att flygbolaget ställer in över tusen flygningar från sina hubbar i Frankfurt och München, rapporterar AFP.

Det motsvarar nästan alla flygningar under dagen, och drabbar runt 134 000 passagerare. Störningarna i flygtrafiken väntas få följdeffekter även de kommande dagarna.

Anledningen till strejken är att markpersonalen kräver löneförhöjningar. Enligt facket kommer ledningens erbjudande ”inte i närheten av att kompensera för inflationen” som förra månaden var 7,6 procent i Tyskland.

Fackföreningen Verdi har varit i förhandlingar med Lufthansa kring lönerna sedan juni, då facket sa nej till ett erbjudande om 150 euro mer i lön per månad. Enligt Verdi var det förslaget otillräckligt för att kompensera för den ökade inflationstakten.

Verdi uppger att strejken är en ”varningsstrejk”, medan Lufthansa kallar den för ”obegriplig” och menar att den kommer drabba både passagerare och anställda långt efter onsdagen.

Strejken drabbar de tyska flygplatserna i Frankfurt, Düsseldorf och Berlin.

En kommentar

  1. Erik: Rätt märkligt ändå att folk inte är mer tacksamma över att faktiskt ha ett arbete överhuvudtaget. Jag är för strejk om ett större missnöje finns, och det uppenbart inte sköts korrekt från företagets sida. Men att hålla på som det gjort nu över hela EU i princip, är faktiskt förkastligt. Hela reseindustrin håller på att återhämta sig efter pandemin. Låt företagen bygga upp en lönsamhet igen, innan man kommer med krav på höjda löner osv.
Reseproducent till Rolfs Travel Group
Sista ansökningsdag:
4 december 2022
FÖRSÄLJNINGSCHEF TILL ELITE HOTELS I LUND OCH MALMÖ
Sista ansökningsdag:
5 december 2022