Annons:

Lufthansas pilotstrejk förlängs

Pilotstrejken vid Lufthansa som inleddes på onsdagen förlängs och kommer att fortsätta på fredagen.

Det tyska pilotfacket Vereinigung Cockpit (VC) hade först planerat en dygnslång strejk under onsdagen, men i tisdags meddelades att den skulle utvidgas till torsdag. Detta sedan  två domstolar avvisat Lufthansas försök att sätta stopp för strejken, skriver TT.

I går kväll uppgav facket att strejken utökas ytterligare och kommer att fortsätta på fredagen, men då endast gälla kortdistansflygningar.

1 800 flygningar har redan ställts in och 215 000 passagerare på både kort- och långdistansflygningar har påverkats. I Sverige har ett 40-tal flyg berörts.
Lufthansa och pilotfacket Vereinigung Cockpit har förhandlat i fyra år, vilket har lett till 14 strejker. Bakgrunden till den svåra och långdragna konflikten är att Lufthansa vill skära ner kostnaderna för att bättre kunna möta konkurrensen från dels lågprisbolag på den europeiska marknaden, dels från Gulfstatsbolagen på långdistansflygningarna.

Lufthansas ledning har erbjudit 2,5 procents löneförhöjning, medan facket kräver 3,7 procent under en femårsperiod. Förhandlingarna kollapsade samman tidigare denna månad.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024