Annons:

Annons:

Lufthansas vd: Flygindustrin går under utan statligt stöd

Lufthansa säger att flygindustrin inte kommer att överleva utan statlig hjälp, rapporterar flera medier. I ett uttalande skriver vd Carsten Spohr att ingen, i nuläget, kan förutse konsekvenserna av virusutbrottet. ”Spridningen av coronaviruset har placerat hela världsekonomin och vårt bolag i en nödsituation vi aldrig tidigare skådat”, skriver Sophr.

Lufthansa har redan reducerat antalet flighter rejält, 700 av 763 turer är inställda, och ledningen har sänkt sina löner med 20 procent.

Flygbolaget försöker nu få hem tyska medborgare.

Lufthansa kommer att genomföra massiva korttidspermitteringar, rapporter tyska Welt från en presskonferens med bolagets vd Carsten Spohr. Målet är enligt Spohr att behålla alla anställda, men det bygger på att bolaget behöver betala så lite som möjligt utöver sociala avgifter.

Desto mindre vi behöver betala, desto flera kan stanna, enligt bolaget.

Förhandlingarna med facken pågår.

2 kommentarer

  1. Jervejint: Hur skulle det vara om ledningen sänkte sina löner med 95% å piloternas med 85% samt kabinens med 72%. Då vore väl den om he int syns i penningutflödet.
  2. Vera: Jag tycker inte att piloternas löner skall sänkas så mycket.Eftersom jag reser regelbundet med just Lufthansa,så jag anser Tyska staten borde hjälpa till ekonomisk.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.