Annons:

Annons:

Målet: Första vaccinbeviset utfärdas den 26 juni

Vaccinbevisen ska kunna börja utfärdas i slutet av juni. Det säger Annemieke Ålenius vid E-hälsomyndigheten i TV4:s Nyhetsmorgon. – Vi hoppas att det första beviset ska kunna utfärdas den 26 juni.

På en fråga om det bara är att resa fritt i Europa när man fått beviset så svarar Annemieke Ålenius att vi nog ska vara lite försiktiga.

– Reglerna mellan de olika länderna skiljer sig åt, så det första man ska göra är att ta reda på vad är det som gäller i det landet man vill åka till och i de länderna man behöver passera.

2 kommentarer

  1. Vera: Är det E-hälsomyndigheten ,man ska vända sig till ,för att ansöka sin vaccinpass ,då jag läste i Aftonblandet att Ni kommer inte skicka avtomatisk. Vist krånglar Ni. ,Först var det sagt 1 Juni ,men man ska vel endå kuna resa med paper vaccinbeviset.
  2. Vera: Är det E-hälsomyndigheten ,man ska vända sig till ,för att ansöka sin vaccinpass ,då jag läste i Aftonblandet att Ni kommer inte skicka avtomatisk. Vist krånglar Ni. ,Först var det sagt 1 Juni ,men man ska vel endå kuna resa med paper vaccinbeviset. komentar är inte indentisk eftersom den var inte ens skickat.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.