Annons:

Annons:

Miljonböter väntar efter fylla på charter-flyget

Två års fängelse eller närmare en miljon kronor i böter. Nu tar brittiska myndigheter till med hårdhandskarna när det gäller fylleri på semesterflyget. – Vi har haft flera otäcka incidenter på senare tid, säger Tim Alderslade, chef för flygbranschens företagarförening i Storbritannien till Daily Mail.

Nu drar brittiska myndigheter i gång en sommarkampanj inriktad på semesterfirare och med syfte att förebygga kaos ombord orsakat av överdrivna alkoholintag.

Kampanjen är döpt till ”One too many” (”en för mycket”) och hotar med motsvarande nästan en miljon svenska kronor i böter – eller upp till två års fängelse – för den som blir full och skapar kaos under en flygning.

Maxstraffet gäller om det drabbade flygplanet måste ändra flygrutt eller nödlanda på grund av fylleristen. För mindre, men allt jämt störande alkoholbeteenden, blir bötesbeloppet motsvarade 60 000 svenska kronor.

– Vi har haft flera otäcka incidenter på senare tid, säger Tim Alderslade, chef för flygbranschens företagarförening i Storbritannien till Daily Mail skriver Expressen.

2 kommentarer

  1. Susanna Jareno: Varför inte sluta servera alkohol ombord... alltid ett vinstintresse före säkerhet och trygg stämning för speciellt barnfamiljer som flyger...
  2. Flygkonsult: Tyvärr är flera passagerare många gånger redan berusade innan de kliver ombord. Ett stopp vid gate innan ombordstigning vore en av många lösningar.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.