Annons:

Annons:

MP kritiska efter S-utspel om Bromma: ”Förvirrat beteende”

Miljöpartiet kommer inte att acceptera att Socialdemokraterna gör upp med de borgerliga partierna i riksdagen om Bromma flygplats. Det beskedet ger Lorentz Tovatt, MP:s talesperson i flygfrågor, som är mycket kritisk till det nya utspelet från S enligt Di.

Socialdemokraternas gruppledare i trafikutskottet, Teres Lindberg, meddelade på måndagen att S är redo att göra upp med de borgerliga partierna i riksdagen.

Utspelet skapar enligt Di ilska inom Miljöpartiet och Lorentz Tovatt beskriver beskedet som ”förvirrat”.

”Det verkar som att Teres Lindberg inte är informerad om vad regeringen tycker i den här frågan”, säger han och fortsätter:

”Men regeringen har presenterat sin linje på en pressträff och det är den som gäller. Nu får riksdagen bereda den här frågan, men beslutet ligger hos regeringen.”

7 kommentarer

  1. Anders: Det är miljöpartiet som är förvirrat, de vet inte vad demokrati är. De måste förstå att de inte går att köra över riksdagen med 3 % av valmanskåren. De fattar inte själv hur förvirrade de är, hur kan de sitta i en regering och köra över 97 av svenska folket. De lever kvar i medeltiden. Deras politik är kopia av Nordkorea flytta dit innan ni förstört Sverige, Ni är så verklighetsfrämmande
  2. Tim: Bollen är dock i rullning och Bromma kommer tidsnog att stängas i förtid före 2038
  3. Jakob: Hmmm, Ska MP börja rucka på demokratin också?! Är det inte Sveriges riksdag som är den beslutande församlingen och regeringen den instans som skall verkställa besluten (och föreslå riksdagen vad som ska beslutas förvisso). Här ser vi flyghat i den högre skolan! När man är beredd att gå så långt som att köra över riksdagen för att sätta käppar i hjulen för flygets utveckling till att bli fossilfritt och hållbart, då börjar det luta åt namnbyte... Förslag på nytt partinamn: Antimiljöpartiet eller Mot-allt-till-varje-pris-partiet... ;-)
  4. Emil: Tycker inte MP ska vara så kaxiga med tanke på att de mest sannolikt åker ur riksdagen vid nästa val. Dryga 3% av svenska befolkningen röstar på MP, och utan att oroa sig över dessa katastrofala siffror så kör de ändå på som vanligt
  5. Gerchrn: Bromma blir kvar för evigt. Elflyget fimpar debatten i slutet av 20-talet.
  6. RUFs: Hahahaaaa vaddå?!?!
  7. Smith: Vilka kloka ickehatiska jag har redan har mot MP-kommentarer hela bunten!! Hahahaaaa
Room Republic söker VD
Sista ansökningsdag:
15 oktober 2021
STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.