Annons:

Annons:

Näringslivstopparna: Lägg ner Bromma – bygg ut Arlanda

Om Arlanda byggs ut kommer det svenska näringslivet att backa en nedläggning av Bromma flygplats. Det skriver Jacob Wallenberg till DI.

I en kommentar uppger Wallenberg att han stöttar en kraftsamling på Arlanda, både som Sveriges tillgänglighet men också som ett viktigt steg i att göra flyget mer hållbart.

Även Anders Sundström, tidigare S-minister, ställer sig bakom nedläggningsförslaget om Arlanda byggs ut.

– Man ska ha en färdig lösning innan man stänger Bromma, så att man har helheten på plats, säger han till DI.

4 kommentarer

  1. Flygkonsult: Ja en nedläggning utan att säkerställa utbyggnaden av arlanda som motsvarar de normala behoven på Bromma flygplats är omöjligt så både Jacob Wallenberg och Anders Sundström har helt rätt. Det MP glömmer i sin iver är att den rådande pandemin är tillfällig plus hela grundorsaken till den tillfälliga nedgången i trafiken. Trafiken kommer att återhämta sig så snart alla har fått sina vacciner och att reserestriktionerna försvinner vilket redan börjat ske i USA.
  2. International Airline support (Ltd): Bromma kommer aldrig att stängas ner. Och flygskam är en svenskuppfunnen fiktion. Den lilla klick journalister och aktivister som på fullt allvar tror att vårt resande folk skall åka tåg i framtiden är pinsamt naiva. Och lever i en främmande verklighet. Flyget, och möjligheterna att träffas och utbyta erfarenheter och kunskap, är det viktigaste vi har för att komma tillrätta med klimatarbetet i världen. Länder utan flygaktiviteter är de stora miljöbovarna på vår planet, och, med något undantag, är det de "flygande" länderna som är överlägset renast. (Och reguljärt tåg eller chartertåg ner till Europa är fullständigt ointressant, det visar det minimala intresse som skandinaver hittills haft för detta trafikslag. Dyrt, tidskrävande, obekvämt och försörjt av smutsig kolkraft). Bromma kommer att finnas kvar och med den lyckade elektrifiering som äger rum i slutet av 20-talet kommer den planerade stängningen på 30-talet aldrig inträffa. Just nu bokar flygresorna inför vintern 2021/2022 som aldrig förr. Att som politiker dra slutsatser av framtida flygintensitet på Bromma och Arlanda mitt under en pandemi visar sorgligt tydligt på vilken skör grund våra politiker fattar sina beslut.
  3. Hans Å: Instämmer ovan. Trist och tragiskt att sittande partier/regeringen som jag själv röstat på i flertal val använder detta (läs Bromma) som politiskt spel för tvivelaktig MP politik. Ganska surt och tragiskt. Håll ut och ta beslut därefter .. lugna i båten allihopa .. den som överlever pandemin får se .. eller inte .. vilka kämpar mest för ett hållbart flyg SAS eller BRA?!?
  4. Framtidens generation: Våra barn och barnbarn kommer aldrig förlåta oss om vi inte stänger Bromma och tänker långsiktigt och hållbart. Hoppas att även de som röstar blå/brunt kan börja tänka på kommande generationer istället för sin egen kortsiktiga bekvämlighet.
Room Republic söker VD
Sista ansökningsdag:
15 oktober 2021
STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.