Annons:

Annons:

Nedåt för SAS i november

Antalet passagerare som flög med SAS i november minskade jämfört med motsvarande månad i fjol, då volymerna påverkades positivt av flygbolagets 70-årskampanj. Det framgår av SAS månadsstatistik.

Totalt reste 2,3 miljoner passagerare med SAS under november, en minskning med 5,1 procent jämfört med motsvarande månad i fjol. Den reguljära flygtrafik mätt som betalda passagerarkilometer (RPK) sjönk 6,1 procent.

SAS skriver i ett pressmeddelande att minskningen hänger samman med en 70-årskampanj som ägde rum under hösten 2016 och därför bidrog till att dra upp siffrorna under föregående år.

– I takt med hur efterfrågan säsongsmässigt utvecklas anpassar vi nätverket för vår målgrupp. Samtidigt fortsätter vi att investera i vårt kunderbjudande, vilket uppskattas av våra kunder. Under hösten har vi uppgraderat loungerna i Chicago och Paris samt öppnat en ny lounge i Oslo och en Café Lounge i Bergen. Vi ser nu fram emot att fortsätta investera i kunderbjudandet samtidigt som vi effektiviserar den interna organisationen för att ytterligare stärka SAS konkurrenskraft, säger Rickard Gustafson, vd och koncernchef i SAS i en kommentar.

Kapaciteten, mätt som ASK, ökade med 6,4 procent medan kabinfaktorn sjönk 5,1 procentenheter till 68,6 procent.

Den valutajusterade yielden och PASK ökade med 9 respektive 1procent under november 2017 jämfört med samma månad 2016.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Junior Program Manager (Account Manager)
Sista ansökningsdag:
6 augusti 2018
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Projektledare till Event in Skåne, Malmö
Sista ansökningsdag:
9 augusti 2018
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018