Annons:

Annons:

NextJet tar över Köpenhamnslinjen efter Skyways

Från och med den 6 oktober kommer flygbolaget NextJet trafikera sträckan Linköping - Köpenhamn.

Flyglinjen kommer att ha tre avgångar varje vardag och en tur per helg. Flygbolaget, som ska flyga med en Saab 340, har även passagerartrafik mellan Arlanda och Sveg, Hagfors och Torsby, samt mellan Örebro och Köpenhamn, tar över linjen efter Skayways som lade ner flygtrafiken för en vecka sedan på grund av dålig lönsamhet.
Jonas Hurtig, marknadschef på Linköping City Airport, uppger att beskedet från NextJet kom plötsligt och att flera flygoperatörer visat intresse av Köpenhamnslinjen.
– Självklart är det bra att Köpenhamnslinjen återupptas så snabbt som möjligt och vi ska snart sätta oss ner med NextJet och diskutera avtalsvillkoren. Samtidigt är samtalen med andra flygoperatörer inte avslutade, säger Hurtig till Corren.se.
Flygkonkurrensen på utrikeslinjer i Östergötland har ökat dramatiskt. I våras startade KLM en linje från Linköping till Amsterdam. Cimber Air har dessutom startat utrikeslinjer till München och Helsingfors från Norrköping som komplement till sin Köpenhamnslinje.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.