Annons:

Norwegian: 2,2 miljoner passagerare i april

Norska flygbolaget Norwegian hade 1.892.362 passagerare i april medan Widerøe hade 315.495 passagerare. Totalt hade koncernen 2,2 miljoner passagerare i april.

Norwegians kapacitet ökade med 18 procent jämfört med april förra året, medan kabinfaktorn var på 80,3 procent. Norwegian hade i genomsnitt 81 plan i drift under april, en ökning från 73 i mars och en följd av att sommarprogrammet nu har startat. 

”Årets sommarprogram startade i april. Kapaciteten ökade markant i april och vi hade i genomsnitt 14 fler flygplan i drift jämfört med förra året. Passagerarsiffrorna visar en ökning på 13 procent fler passagerare jämfört med samma period förra året. Det är glädjande att många bokar semesterresor nu”, kommenterar Norwegians koncernchef Geir Karlsen i ett pressmeddelande. 

Kapaciteten (ASK) ökade 18 procent medan passagerartrafiken mätt som RPK (intäkt per flugen passagerarkilometer) ökade 14 procent.

Kabinfaktorn var 80,3 procent, ned tre procentenheter, och beror på att påsken framför allt inföll i mars. 

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024