Annons:

Norwegian bromsar in något i november

Norwegian hade 1,3 miljoner passagerare och en kabinfaktor på 82,3 procent i november. Efterfrågan på flygresor fortsätter att vara positiv. Regulariteten var rekordhög och 99,9 procent av alla planerade flygningar genomfördes. Norwegian hade 1 348 111 passagerare i november, två procent färre än samma månad förra året, enligt ett pressmeddelande.

– Jag är väldigt nöjd med trafiksiffrorna i november som säsongsmässigt är en av årets svagaste månader. Vi är särskilt nöjda med den höga kabinfaktorn på 82,3 procent, tre procentenheter högre än november förra året. Dessutom ligger vi i toppen på regularitet och i november genomförde vi så gott som alla av nästan 10 000 flygningar under månaden, säger Norwegians koncernchef Geir Karlsen i ett pressmeddelande.

Norwegian flyg

Norwegian hade 1 348 111 passagerare i november, två procent färre än samma månad förra året. Det måste ses i samband med en betydande kapacitetsminskning under lågsäsongen. Kapaciteten (ASK) var 2 004 miljoner säteskilometer medan faktisk passagerartrafik (RPK) var 1 650 miljoner säteskilometer. I november hade Norwegian i genomsnitt 66 flygplan och 99,9 av alla planerade flygningar genomfördes. Punktligheten, som mäter andel avgångar inom 15 minuter efter ordinarie tidtabell, var med 86,8 procent fortsatt hög i november.

Jul och nyår blir enligt förväntningarna en reseintensiv period. Norwegian är samtidigt väl förberett på den lugnare vintersäsongen. Förutom att anpassa kapaciteten är flygbolaget väl säkrat för bränsleprisjusteringar och till ett attraktivt pris.

Kommentarer är stängda.

VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024