Annons:

plan

Norwegian får stöd av Vita huset

Norwegians flygtillstånd i USA har väckt protester bland de amerikanska konkurrenterna. Nu får det norska flygbolaget stöd av vita huset.

I december, efter tre års väntan, fick Norwegians irländska dotterbolag Norwegian Air Shuttle International Limited flygtillstånd i USA. Därefter har konkurrenter och fackföreningar bett Donald Trump att riva upp tillståndet som skrevs av när Obama fortfarande var president. Senast i förra veckan när Uniteds pilotförening i ett brev till Donald Trump krävde att open skies-avtalet med EU skulle träda i kraft omedelbart, ett avtal som ska skapa lika konkurrensvillkor för flygbolag från USA och Europa.

United Airlines piloter menade i brevet att Obama-administrationens beslut att släppa in Norwegian i USA ”med tiden kommer att ödelägga den amerikanska luftfartsindustrin och alla jobb som är kopplade till den”.

Men Trumps pressekreterare Sean Spicer ställer sig bakom Norwegian, skriver norska Dagens Næringliv. När Spicer under sin dagliga presskonferens fick frågor om flygbolaget svarade han att Norwegian enligt gällande avtal måste ha hälften av sin personal baserad i USA. Dessutom flyger bolaget Boeing-plan, sa han.

– USA har ett stort ekonomiskt intresse i överenskommelsen nu. Jag vill inte förekomma presidenten, men vi talar om jobb i USA, både när det gäller de som flyger planen och de som bygger dem. Det gör stor skillnad, sa Spicer enligt Dagens Næringsliv.

Kommentarer är stängda.